• Strona główna
  • O mnie
  • Degustacje i warsztaty
  • Kategorie
    • ciekawostki
    • czekoladoholizm
    • bean-to-bar
    • czekolada rzemieślnicza
    • degustacja
  • Kontakt

Blog Czekolady

Blog Czekolady

Blog Czekolady

Bez kategorii

World Chocolate Masters – Michał Iwaniuk z szansą na podium!

World Chocolate Masters jest tym dla świata czekolady, czym FIFA dla piłki nożnej. Najważniejsze mistrzostwa odbywają się właśnie teraz, a szansę na podium ma reprezentant Polski – Michał Iwaniuk. I my możemy mu pomóc!


Ten, kto choć trochę poznał Michała Iwaniuka i spróbował przynajmniej raz jego mistrzowskich słodkości, wie, że to cukiernik z ogromnym talentem i pasją do swojej pracy. Człowiek ciężko pracujący, lecz z wizją i pokorą(!). Innymi słowy – doskonały kandydat na reprezentanta Polski w tak ważnym konkursie jak World Chocolate Masters. To właśnie on od 31 października walczy o podium, rywalizując z 19 innymi kandydatami z całego świata w Paryżu (WCM odbywa się podczas największych targów czekolady – Salon du Chocolat). I trzeba przyznać, że świetnie mu idzie! Z dumą zawiadamiam, iż dostał się do top 10, która weźmie udział w ostatecznej walce o prestiżowy tytuł Mistrza Czekolady. Jego poczynania możecie obserwować na profilu Akademii Czekolady oraz na livestreamingu na oficjalnej stronie WCM >>>KLIK!. 


Jednym z najbardziej imponujących zadań, jakie mają do wykonania uczestnicy wielkiego finału jest czekoladowa rzeźba. Ta tegoroczna ma stanowić interpretację hasła Futuropolis, czyli przedstawiać jak będzie wyglądać nasze życie w miastach przyszłości. Oto jak poradził sobie z tym zadaniem Michał.



Jeśli jesteście pod takim samym wrażeniem jego dzieła, możecie oddać swój głos na jego rzeźbę! Pokażmy naszą czekoladową solidarność i pomóżmy w ten prosty sposób. Głosować można właśnie tu >>>KLIK! do 2 listopada do godziny 18.00. 

Skoro w piłce nożnej ostatnio coś nam kiepsko wychodzi, to może warto zainwestować właśnie w czekoladę? 
Utworzony przez Aurora - 1 listopada 2018 - 1764 Views
AUTHOR
Aurora

Dziennikarka, czekoholiczka, zawsze na tropie słodkich nowinek!

Brak komentarzy

Please Post Your Comments & Reviews
Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous Post
Next Post

Najnowsze posty

  • Ku pamięci dawnych czekolad – niezwykła kolekcja Ewy
  • Chocolate cloud – spieniona przeszłość i przyszłość czekolady pitnej
  • Pataxte – biały kruk wśród kakaowców
  • Jeśli nie czekolada, to co?!
  • Tu się nie leci w kulki! – poznaj Cool’ki
  • Czekoladowa prognoza na 2025
  • Na czekoladowym haju, czyli jak działa anandamid
Blog Czekolady

Copyright 2019 Blog Czekolady