• Strona główna
  • O mnie
  • Degustacje i warsztaty
  • Kategorie
    • ciekawostki
    • czekoladoholizm
    • bean-to-bar
    • czekolada rzemieślnicza
    • degustacja
  • Kontakt

Blog Czekolady

Blog Czekolady

Blog Czekolady

Uratuj czekolady z Manufaktury Czekolady Chocolate Story! Kraftowa marka rozpoczęła współpracę z Too Good To Go
bean-to-bar, ciekawostki

Uratuj czekolady z Manufaktury Czekolady Chocolate Story! Kraftowa marka rozpoczęła współpracę z Too Good To Go

Od początku lipca użytkownicy aplikacji Too Good To Go mogą zamówić  w formie paczek-niespodzianek rzemieślnicze czekolady pochodzące z Manufaktury Czekolady Chocolate Story. Wysokiej jakości produkty wytworzone metodą bean to bar, czyli od ziarna do tabliczki, są dostępne na terenie Warszawy i okolic. Współpraca ma na celu ograniczanie globalnego problemu marnowania żywności.

Manufaktura Czekolady Chocolate Story to pionier w zakresie produkcji czekolady bean to bar w Polsce. Firma stawia na czyste składy, bez zbędnych ulepszaczy, lecytyny sojowej i sztucznych dodatków. Wszystkie produkty wyrabiane są ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca pochodzących z różnych zakątków świata, charakteryzuje je intensywny i wyjątkowy smak. W tej chwili w ofercie, poza tabliczkami czekolady, Manufaktura Czekolady Chocolate Story produkuje również wiele innych wyrobów m.in. listki czekoladowe, narzędzia czekoladowe, czekoladki pralinowe czy draże czekoladowe. 

Od początku lipca użytkownicy aplikacji Too Good To Go mogą wyszukać paczki-niespodzianki od Manufaktury Czekolady Chocolate Story, w których znajdą czekoladowe pyszności ze zbliżającą się datą przydatności do spożycia. 

– Ekologia i dbałość o kwestie środowiskowe to wartości, które przyświecają naszej firmie od samego początku jej istnienia, jest to mocno wpisane w nasze codzienne działania. Dbanie o środowisko to pojęcie bardzo złożone i bez wątpienia marnowanie żywności wchodzi w jego zakres – mówi Marcin Parzyszek, współwłaściciel Manufaktury Czekolady Chocolate Story.  – Dzięki współpracy z Too Good To Go – organizacją, której zależy na edukowaniu i zachęcaniu do działań przyjaznych środowisku, w tym walce z marnowaniem żywności – w jeszcze większym stopniu, w realny sposób będziemy wpływać na poprawę kondycji naszej planety oraz przyczyniać się do pomniejszania globalnego problemu – dodaje.

Uratowane produkty odebrać można w siedzibie firmy – podwarszawskich Łomiankach, ul. Ludowa 14 lub w lokalu w centrum Warszawy, ul. Marszałkowska 9/15. Za paczkę-niespodziankę o wartości 60 zł użytkownicy zapłacą 19,99 zł. 

Utworzony przez Aurora - 7 września 2021 - 1496 Views
Tags | czekolada, eko, ekologia, recykling, słodkości, to-good-to-go
AUTHOR
Aurora

Dziennikarka, czekoholiczka, zawsze na tropie słodkich nowinek!

You Might Also Like

Co się dzieje z niezjedzonymi Mikołajami?

16 stycznia 2023

Co to są czekoladowe nibsy? I czy to się je?!

11 kwietnia 2021

Czekolatorium Mateusza

17 stycznia 2024

Brak komentarzy

Please Post Your Comments & Reviews
Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous Post
Next Post

Najnowsze posty

  • Ku pamięci dawnych czekolad – niezwykła kolekcja Ewy
  • Chocolate cloud – spieniona przeszłość i przyszłość czekolady pitnej
  • Pataxte – biały kruk wśród kakaowców
  • Jeśli nie czekolada, to co?!
  • Tu się nie leci w kulki! – poznaj Cool’ki
  • Czekoladowa prognoza na 2025
  • Na czekoladowym haju, czyli jak działa anandamid
Blog Czekolady

Copyright 2019 Blog Czekolady