Truskawka w czekoladzie – zaproszenie na spotkanie
Lubisz truskawki? Lubisz czekoladę? Prowadzisz bloga, jesteś kulinarny freakiem, foodie, cukiernikiem lub kucharzem? Zapraszam na wyjątkową ucztę, która będzie najlepszym wprowadzaniem w wakacje ever!
Czerwiec smakuje truskawkami! Dlatego wraz z organizatorami zapraszam na wyjątkowe spotkanie, które rozpocznie się na plantacji truskawek, a następnie przeniesie do kuchni, w której truskawki wystąpią w wersji wytrawnej i słodkiej. Zwieńczy je dodatek rzemieślniczej czekolady. Nasz apetyt zaspokoją szefowie kuchni i branżowi specjaliści, którzy z polskich produktów stworzą niezapomniane menu. Niezmiernie mi miło, że i ja będę miała sposobność coś o czekoladzie i truskawce opowiedzieć. I poczęstować Was czekoladą bean-to-bar od Beskid Chocolate. Co jeszcze smacznego będzie miało miejsce?
Przede wszystkim czeka nas spora dawka wiedzy! Spotkanie zacznie się nie gdzie indziej jak na plantacji truskawki w Księżym Lesie. gdzie specjaliści opowiedzą o uprawie tego szlachetnego owocu. następnie akcja przeniesie się oczywiście do kuchni, gdzie pokaz kulinarny wraz z degustacją poprowadzi Mikołaj Rey oraz Łukasz Ziembiewicz (szef kuchni w Restauracji pod Platanami. Następnie w sekcji deserowej wystąpi Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) , która poczęstuje nas oczywiście truskawki w czekoladzie. Zaznaczam, że w części obiadowej czekolada i truskawka również będą przewodnimi składnikami!!! Jedliście kiedyś szaszłyka z serem Halloumi, cukinią, truskawką, pesto miętowo bazyliowym i kawałkami gorzkiej czekolady? No to będziecie mieć okazję! Jak czekoladę łączyć z poszczególnymi składnikami, a wreszcie z samą truskawką – opowie Agnieszka Woźniak z Beskid Chocolate.
Żebyśmy nie mieli wobec tej uczty zbyt nadmiernych wyrzutów sumienia, wystąpi pani dietetyk Iwona Zmysło ze Zdrowczesni.pl. która opowie o walorach zdrowotnych tryskawek oraz czekolady!
W tym wszystkim jednak najważniejsza jest IDEA! Ta jest jedna i szlachetna – pokazać produkt polski!
Całość projektu powstała ze wspólnego myślenia jak zwrócić uwagę ludzisk na to, że najlepsze truskawki mamy u nas na rodzimych plantacjach. Ponadto mamy też świetne czekolady, a lato to nie powód by z niej rezygnować. Na koniec – chcemy by znowu ludzie branży się spotykali, rozmawiali, wzajemnie inspirowali, nakręcali i tworzyli wspólnie coś smakowitego! To, co? Wchodzicie w to?
Gdzie? Plantacja truskawki Księży Las (niedaleko Gliwic) oraz Restauracja pod Platanami (Zbrosławice)
Kiedy? 21.06.2021 (poniedziałek)
O której? 11.00 (plantacja), 15.00 (pokaz kulinarny w restauracji)
Liczba gości biorących udział w spotkaniu jest ograniczona, więc piszcie prędko, bo zostały ostanie miejsca. Organizatorzy zapraszają osoby związane z branżą gastronomiczną (uczniów, blogerów, kucharzy, cukierników, foodies) oraz przedstawicieli prasy.
Więcej informacji >>> KLIK!
Weź udział >>> czekolady.blog@gmail.com
Brak komentarzy