• Strona główna
  • O mnie
  • Degustacje i warsztaty
  • Kategorie
    • ciekawostki
    • czekoladoholizm
    • bean-to-bar
    • czekolada rzemieślnicza
    • degustacja
  • Kontakt

Blog Czekolady

Blog Czekolady

Blog Czekolady

Truskawka w czekoladzie – zaproszenie na spotkanie
bean-to-bar, degustacja, sekrety czekolady, trendy

Truskawka w czekoladzie – zaproszenie na spotkanie

Lubisz truskawki? Lubisz czekoladę? Prowadzisz bloga, jesteś kulinarny freakiem, foodie, cukiernikiem lub kucharzem? Zapraszam na wyjątkową ucztę, która będzie najlepszym wprowadzaniem w wakacje ever!

Czerwiec smakuje truskawkami! Dlatego wraz z organizatorami zapraszam na wyjątkowe spotkanie, które rozpocznie się na plantacji truskawek, a następnie przeniesie do kuchni, w której truskawki wystąpią w wersji wytrawnej i słodkiej. Zwieńczy je dodatek rzemieślniczej czekolady. Nasz apetyt zaspokoją szefowie kuchni i branżowi specjaliści, którzy z polskich produktów stworzą niezapomniane menu. Niezmiernie mi miło, że i ja będę miała sposobność coś o czekoladzie i truskawce opowiedzieć. I poczęstować Was czekoladą bean-to-bar od Beskid Chocolate. Co jeszcze smacznego będzie miało miejsce?

Przede wszystkim czeka nas spora dawka wiedzy! Spotkanie zacznie się nie gdzie indziej jak na plantacji truskawki w Księżym Lesie. gdzie specjaliści opowiedzą o uprawie tego szlachetnego owocu. następnie akcja przeniesie się oczywiście do kuchni, gdzie pokaz kulinarny wraz z degustacją poprowadzi Mikołaj Rey oraz Łukasz Ziembiewicz (szef kuchni w Restauracji pod Platanami. Następnie w sekcji deserowej wystąpi Agnieszka Jasińska (Kulinarne Nawigacje) , która poczęstuje nas oczywiście truskawki w czekoladzie. Zaznaczam, że w części obiadowej czekolada i truskawka również będą przewodnimi składnikami!!! Jedliście kiedyś szaszłyka z serem Halloumi, cukinią, truskawką, pesto miętowo bazyliowym i kawałkami gorzkiej czekolady? No to będziecie mieć okazję! Jak czekoladę łączyć z poszczególnymi składnikami, a wreszcie z samą truskawką – opowie Agnieszka Woźniak z Beskid Chocolate.

Żebyśmy nie mieli wobec tej uczty zbyt nadmiernych wyrzutów sumienia, wystąpi pani dietetyk Iwona Zmysło ze Zdrowczesni.pl. która opowie o walorach zdrowotnych tryskawek oraz czekolady!

W tym wszystkim jednak najważniejsza jest IDEA! Ta jest jedna i szlachetna – pokazać produkt polski!

Całość projektu powstała ze wspólnego myślenia jak zwrócić uwagę ludzisk na to, że najlepsze truskawki mamy u nas na rodzimych plantacjach. Ponadto mamy też świetne czekolady, a lato to nie powód by z niej rezygnować. Na koniec – chcemy by znowu ludzie branży się spotykali, rozmawiali, wzajemnie inspirowali, nakręcali i tworzyli wspólnie coś smakowitego! To, co? Wchodzicie w to?

Gdzie? Plantacja truskawki Księży Las (niedaleko Gliwic) oraz Restauracja pod Platanami (Zbrosławice)

Kiedy? 21.06.2021 (poniedziałek)

O której? 11.00 (plantacja), 15.00 (pokaz kulinarny w restauracji)

Liczba gości biorących udział w spotkaniu jest ograniczona, więc piszcie prędko, bo zostały ostanie miejsca. Organizatorzy zapraszają osoby związane z branżą gastronomiczną (uczniów, blogerów, kucharzy, cukierników, foodies) oraz przedstawicieli prasy.

Więcej informacji >>> KLIK!

Weź udział >>> czekolady.blog@gmail.com

Utworzony przez Aurora - 15 czerwca 2021 - 1975 Views
Tags | czekolada, degustacja, event, pokaz kulinarny, truskawka, truskawka w czekoladzie
AUTHOR
Aurora

Dziennikarka, czekoholiczka, zawsze na tropie słodkich nowinek!

You Might Also Like

Chirurg, czekoomega i co z tą Nutellą?

30 stycznia 2021

Dla lasu i człowieka – czekolady Las Vegan’s

31 stycznia 2022

Czekoladowo-kawowa kooperacja. Manufaktura Czekolady Chocolate Story i palarnia kawy HAYB ze wspólnym projektem

7 czerwca 2021

Brak komentarzy

Please Post Your Comments & Reviews
Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Previous Post
Next Post

Najnowsze posty

  • Ku pamięci dawnych czekolad – niezwykła kolekcja Ewy
  • Chocolate cloud – spieniona przeszłość i przyszłość czekolady pitnej
  • Pataxte – biały kruk wśród kakaowców
  • Jeśli nie czekolada, to co?!
  • Tu się nie leci w kulki! – poznaj Cool’ki
  • Czekoladowa prognoza na 2025
  • Na czekoladowym haju, czyli jak działa anandamid
Blog Czekolady

Copyright 2019 Blog Czekolady